mycket

Det är väldigt mycket i mitt liv just nu, och innan den 22 december kommer det inte bli alls mycket uppdatering. Mår inte speciellt bra, mycket stress och press men jag försöker göra det bästa av allt. Hoppas ni förstår. Men jag ska försöka så gott jag hinner.



En underbar bild på mig och mina underbara vänner <3

/ Sofie

torsdag

Godmorgon! Kom precis hem från stallet, jaa jag har redan varit där. Bianca fick nya vinterskor idag, med snösulor, SÅ SKÖNT! Hon var jätteduktig, stod helt stilla medan hovslagar-Maria höll på.

Igår hade ponnyn oturen att skada sig igen.. Den som släppte ut hade förmodligen inte knäppt täcket ordentligt, och på något sätt hade hela täcket lossnat och glidit fram, över huvudet och ner på marken. Så Bianca hade trasslat in sig i alla snören och remmar och var jätterädd. Hon visade ingen hälta eller något när jag tog in henne, men sen såg jag att hon hade blod på ena bakbenet. Det visade sig att hon hade fått 3 skärsår på V.bak och 1 på V.fram... Hon ömmar inte och dom var inte så djupa men ändå, så jäkla typiskt...

Wellwell, i eftermiddag ska Emma rida Bianca, själv ska jag sitta hemma och plugga! wohooo -.-

/Anna

Förlåt !

Som rubriken lyde, Förlåt! Jag har så mycket att göra just nu så jag hinner tyvärr inte med bloggen, dessutom vet jag inte riktigt vad jag ska skriva :o

I morgon är det hopplektion för Maja efter en veckas uppehåll, ska bli riktigt kul :) Efter det ska mamma hjälpa mig att julpynta i stallet :) Och Anna och jag ska önska oss kameror i julklapp så om vi får n¨gon kommer det bli fler bilder :D

/ Sofie


bilder

Anko är seg som vanligt så har inte fått bilderna från i söndags än......... Men här kommer några bilder som jag tog på henne med hennes kamera! :)




fina är dom :')

/Anna

studiedag

Idag hade jag studiedag, så jag och pappa åkte till bromma och köpte broddar. Bianca ska få nya skor på torsdag så det passar bra. (Jag körde hela vägen!! :D )

Sen åkte vi till stallet och julpyntade åt Bianca! :) <3



/Anna


"Vill ha"

Bloggens första "vill ha" (tror jag?) kommer nu :D Men det är snarare ett kanske vill ha :O

Det är ett super smart täcke som skyddar hela hästen plus sadeln så man kan rida ut i alla väder, vilket passar mig bra eftersom jag tycker att rida ut är en jätte stor del i hästens träning, oavsett gren eller inriktning :)

Någon som har en, vad tycker ni i såfall?



/ Sofie

Älskade



/ Sofie

trött

Sov typ ingenting inatt så jag är brutalt trött. Idag red jag och Anko på dressyrbanan och fotade, bilder kommer nog imorgoooon! Nu ska jag sova haha gonatt :)

/Anna


Min älskling!


Vacker bild x) Kommer aaaaldrig släppa taget <3


Hadar!

Red Hadar idag också, har ju inte ridit seriöst på över en vecka så det var jättekul! Han är väldigt speciell att rida, har inte gått speciellt bra förut men idag var han en stjärna! Han var verkligen jättefin! Och pigg heheheh.. Höll på att flyga av en gång när jag skulle fatta galopp, han var trött på mig så bockade han ;)

Men, är sjukt nöjd iaf! :D






Måste säga att min kamera är så jävla bra..... eller?

/Anna

Lördag

Bianca var feberfri idag också, så nu är hon "friskförklarad". Har höjt på hösilaget så får hon börja äta krafften imorgon eller på måndag. Hon hade druckit en halv hink vatten! :)

Dock så syns det verkligen att hon har tappat både hull och muskler.. Hon ser helt vanvårdad ut i bakpartiet :( men det kommer tillbaka rätt fort.

Idag red jag 15 min i ridhuset. Skrittade fram först, hon var pigg och framåt! Jobbade henne lite i skritten. Travade på långa tyglar, försökte samla henne lite men det orkade hon inte.. så lät henne springa bara så hon får röra sig ordentligt. Usch, vill bara att hon ska bli som förr :(


Favoritschabrakeeeet :)


Svårt att se, men precis under virveln har hon magrat rejält. Syns litegrann


Fotad bakifrån

/Anna

..

idag på min födelsedag var jag först i stallet och skrittade ut med Anna :) Alla sa grattis, alla kom ihåg :D Sen kom Syrran och Erik hem hit, och till sist kom min pojkvän hit :) Nu har vi ätit middag  och snart blir det tårsta och presenter ! :D

Till Erika:

Om jag nu inte måste köra lagligt, varför ska jag då köra efter jag blivit 18år? :D Kunde köra innan jag va 18 så skulle jag köra olagligt kunde jag kört redan då, PUCKO :D




/ Sofie

18 år !

Tack anna för alla dina grattis :D Efter 00.00 fick jag sms av min pojkvän, min bästis(anna) och min syster, tack för det!

Idag ska jag vill stallet och skritta ut med Anna och Bianca, det är super mycket snö och det snöar ännu mer, ÄNTLIGEN SNÖ PÅ MIN FÖDELSEDAG, wiie !! :D Ikväll kommer min pojkvän, min syster och hennes kille och vi ska fira mig lite här hemma, ja och mamma är såklart med också :D I morgon blir det att gå ut på krogen med typ alla :D

TILL ERIKA !

Bara för att jag fyllt 18 betyder det inte att jag har körkort, måste ju TA körkortet innan jag kör alla till stallet ;)



Frans nyklippta man :)


Trött häst i nytt träns :D

Utanför mitt vardagsrumsfönster :D

/ Sofie


Shopaholic hehe

Jag ääälskar att sitta och kolla runt på nätet efter fina hästgrejer! Brukar kunna hålla mig från att köpa så mycket dock. Idag när jag var i stallet upptäckte jag att Biancas e-vitamin nästan är slut, så när jag kom hem gick jag in på hööks hemsida och skulle beställa ny. Men det råkade bli liiiiiiiiiiiite mer än bara det heheh....


Allt det här från hööks. Beställde dom rosa lindorna men dom var slut så får beställa dom igen någon gång..

Sen gick jag in på ponnyprakt också... Blev lite mer där heheheh



2 par :)


Det var väl deeet. Nu är jag FATTIG.

/Anna

speciell dag!

Idag är det igen vanlig dag. Det är nämligen så att Sofie fyller 18 år!! Så säg grattis till henne allihopa! :D


GRATTIS MIN ÄLSKADE VÄN!


piggelinponny

Ponny blir bara bättre & bättre! Hon har druckit, aptiten är på topp haha, och magen är igång för fullt. Kom hem nyss, var där och tempade och longerade henne. Hon hade 37,6 grader! Det märks att hon är lite trött fortfarande bara. När jag longerade ville hon stanna hela tiden haha, men kan förstå henne. Hon har trots allt blivit longerad 5 gånger idag..

Jag vet inte riktigt om jag vågar andas ut, men hoppashoppashoppas att det håller i sig nu!

Och måste tacka alla som har ställt upp och stöttat mig nu när hon har varit dålig.. Det var inte lätt, men det värmer så himla mycket med alla fina ord! <3


/Anna

natten

Sov som sagt i stallet med Anko inatt, eller sov & sov heheh.. Jag somnade ett par timmar men resten av tiden var vi vakna. Var uppe i stallet varannan timme och tempade Bianca och gick med henne. En gång när vi kom in, typ vid 2 kanske, så var det nån varmvattenpump som stod och dundrade och sprutade vatten :S Skitläskigt haha, försökte få tag på dom som äger anläggningen men dom svarade såklart inte.. Vi höll på att skita på oss haha! När vi kom tillbaka nästa gång så hade det slutat låta iaf.

Och Bianca mår faktiskt lite bättre nu. Longerade henne imorse i skritt och trav så magen fick komma igång lite. Jag har inte varit i stallet sen 9 imorse, ska dit snart igen och får se om det blir en natt till. Men hon har ingen feber och är piggare nu iaf. Är orolig eftersom hon inte dricker bara..


Bianca på gotland sommar '09 <3

/Anna


Grattis Emma !

Jag var tvungen att testa ett tidsinställt inlägg, haha :D Emma hjälper mig med insläppet i morgon och så rider vi ut efter det :) Dessutom fyller Emma år, så GRATTIS EMMA !!

/ Sofie

deppig blogg

Ja nu har bloggen blivit lite deppig pga Bianca :( Men hon är på bättringsvägen :) Så jag tänkte ladda upp lite bilder som jag upptäckte att jag hade på kameran plus två bilder på två saker jag köpte på globen :)


Bild från tävlingen på Stensunda, jag ville få en fin bild men det ville inte Frans.. -.-

Han gillar iaf bagageluckor :D

En bild jag förhoppningsvis fotade utan att jag visste, ja det är i baksätet på Majas bil och det är Majas arm vi ser :)


Ett av tränsen jag köpte på globen :)

Ett av schabraken jag köpte på globen :) (ignorera att min sadel ser jätte smutsig ut, för det är blixten på min kamera som inte är sådär super bra..)

En bild från när min syster red på Frans :) Kameran dog så blev inte många bilder.. men hon vågade galoppera :D Några steg iaf :D

Bild från när min syster red Frans fast jag rider på bilden och ni får ha överseende med att jag rider i mjukisbyxor och tjocka vinterridstövlar, haha va inte meningen att jag skulle rida :)


/ Sofie

Stall-sleepover

Nu drar jag till stallet och blir där över natten. Ska göra allt jag kan för att Bianca ska bli bra, klarar inte av att se min älskling på så dåligt.. Får sällskap av Anko så är inte helt själv iallafall. Skriver förmodligen mer imorrn..

/Anna

Bianca <3

Bianca blev lite sämre, Anna ska få berätta sen men hon ska iaf gå ut och gå med henne en gång i timmen så hon sover i stallet.

Men ja, som ni läste tidigare så har ponnyplutten Bianca någon form av kolik :( Och det va typ först igår när det hände som det slog mig hur mycket det där ponnyn faktiskt betyder för MIG också, jag räknar lixom henne som min ponny också, Frans och Bianca är mina små älsklingar, har jag morötter eller annat hästgodis så får både Bianca och Frans, jag lånar gärna ut Frans saker till Bianca och hon är super mysig och ja, underbar ponny faktiskt. Så igår ringde Anna och sa att Bianca mådde dåligt så jag skyndade mig till stallet och jag såg hur dåligt hon mådde, när veterinären kom började jag gråta :( inget får hända varken Frans eller Bianca ! Usch, men hon verkar må bättre nu iaf :)

I hagen såg en i stallet att Bianca låg och rullade så hon sprang till hagen och då stod Frans och skyddade henne, han var orolig för sin bästis :') Men han flyttade sig snällt så att Bianca kunde få hjälp :)


Frans fick vila idag, var så galet trött men jag klippte honom, denna gång klippte jag ner hela manen, alltså även det svarta och det blev super bra :)


Bli frisk Bianca, Anna, jag och Frans behöver dig <3







/ Sofie


dagen efter

Åkte till stallet tidigt imorse. När jag kom in gnäggade Bianca och ville ha mat. Fodrade de andra hästarna och gav henne lite hö. Sen försökte jag få i henne vatten men det ville vi inte, så satt och matade henne med varann betfor och varannan vatten haha, hon stod och drack ur min hand. så söt <3
Satte på ett fleecetäcke under stalltäcket, det var minus 18 grader! och vill hålla henne varm nu så magen kommer igång ordentligt. Tog tempen också och den låg på 38,1. Det är pyttelite högre än hennes normaltemp, så det är ingen fara. Sen fick hon gå ut i hagen.

Ska dit vid lunch igen och ge henne lite hö och gå på promenad. Sen ska jag väl mocka och fixa. Åker nog tillbaka senare och tar en till promenad. Jag kan fortfarande inte riktigt andas ut, men det känns mycket bättre.


knäppa häst, lämna mig aldrig <3

/ Anna


worst day ever

Det här har varit den värsta dagen i hela mitt liv. Jag har aldrig varit så rädd, ledsen och hjälplös förut.

Erika ringde mig och berättade att Bianca hade rullat sig flera gånger, försökte lägga sig och inte ville äta. Åkte dit, möttes av det sorgligaste jag nånsin sett. Min glada, pigga, nyfikna unghäst var helt borta. Hon stod och hängde med huvudet, slöade till och försökte lägga sig hela tiden. Vi gick med henne i ca 3 timmar, ringde 21837913 olika veterinärer och till slut fick vi tag på distriktarn från enköping. Hon kom ut efter ca 1 ½ timme.

Då verkade Bianca piggare och vi vågade andas ut lite. Veterinären tog tempen och den visade på 40,2 grader (!). Sen fick hon lugnande, som hon fick en reaktion på och fick andnöd och stod och skakade. Vet gav henne motgift och hon lugnade ner sig. Tarmljudet hördes inte, hon blev sondad och efter det kom magen igång lite.

Vet tyckte att vi skulle åka in till ulltuna med henne, vi ringde dit och såg till att det fanns plats och sen slängde vi på alla skydd och gick ut för att lasta. Men neeeeej det ville inte ponny, stod i säkert minst 1 timme och försökte. Till slut gav vi upp, klockan var halv 12 och de stängde mottagningen 12. Men när vi tog in henne verkade hon myycket piggare. Hon åt, drack, bajsade och kissade. Hon försökte inte rulla och visade inga tecken alls på kolik.

Nu har jag nästan precis kommit hem från stallet. Jag är fortfarande i chocktillstånd. Kan knappt fatta att min häst låg så illa till idag. Jag har aldrig mått såhär dåligt förut, aldrig varit så rädd. För mig är Bianca värd allt i hela världen, jag skulle offra mitt liv för henne. Att se henne må dåligt utan att kunna göra någonting tog verkligen på mig..

Nu ska jag försöka sova egentligen, det kommer aldrig gå. Ska till stallet vid 6-7 imorgon och ge henne lite hö. Är rädd för att åka dit. Massa bilder åker förbi i huvudet. Vad jag kommer mötas av imorgon när jag kommer dit. Vet att jag inte borde oroa mig, att det är "bra" nu. Men jag kan inte låta bli. Om Bianca lämnar mig så dör jag.

Jag lyckades fråga veterinären en sak mellan alla hulkningar och tårar, och det var; "kommer hon dö?"

/ Anna

RSS 2.0