galopp första gången!

Ligger hemma och är sjukt fortfarande, men imorgon ska jag fan pallra mig till skolan och sen till stallet för att hoppa! Har pluggat ikapp en del, ska sätta mig och skriva en filmanalys nu men så hittade jag den här gamla filmen på min youtube:

Det här är första gången jag galopperade på Bianca på volten. Tidigare hade vi bara gjort det ute ett par gånger. Kolla vad lugn och fin hon ser uuut :D

/Anna

.

Jag har inte laggt upp så mycket, har inte riktigt tid just nu ! men jag har fotat två saker jag har köpt. Hann inte fota dom hemma, så jag fotar dom på Frans. Men jag lägger upp allt så fort jag hinner.


/ Sofie

Bancis nya grimma!

Erika (Biancas medryttare) köpte en jättesööööt grimma till Bianca på HS. :D


världens söööötaste ponny :*

Sjuuuuk

Har inte så mycket att skriva, blir inget stall för mig idag, och förmodligen inte imorgon heller. Ska försöka vara med på hoppningen på onsdag iallafall.

Igår flyttade Maja och Messina från vårat stall. :( Kommer bli konstigt och tomt utan dom.. Som tur är kommer Maja och har lektioner för oss på onsdagar ändå, men det blir tråkigt att inte kunna rida tillsammans och så.. Och så kommer man ju sakna hennes dampiga men charmiga Messina.


Maja, jag och Messina haha enda bilden jag hade på den här datorn

/ Anna


S & A


Kom på en grej som är lite konstig haha.. Det är två personer jag är mest med i stallet, vi flyttade in nästan samtidigt. Det är Sofie och Anko. (Och Emma då men hon flyttade in för några veckor sedan bara.) Och nu kommer det konstiga: jag, Sofie och Anko har aldrig ridit ut tillsammans alla tre! En gång red vi och badade men det räknas inte ^^
Vi har stått i samma stall i typ fyra månader och inte gjort det en endaste gång. Den här bilden är iofs från en gång då vi skulle rida ut, men då började jag och Sofie bråka heheh (a)

/Anna

Film


Ganska gammal film, dressyrar lite med gramanen. Hon var ganska spänd den dagen kommer jag ihåg
Haha ignorera Anko som pratar hela tiden -.-

/Anna

Bilder!

Här kommer bilder på allt jag köpte i globen!










/ Anna

Globen!

Globen igår då! Det var galet kuul, kamelridning, massa hoppning och westernclinic, de gillar vi! :D
Shoppade även en del heheh, det blev:

svart JW sammetschabrak
ljusrosa sjöhagen schabrak
grått fleecetäcke med hals - börjes
lädergraman - lyckås
dressyrspö - ?
svarta gummiboots - ?
ridstrumpor - kingsland
pälsglans - lyckås
ljuslila swarowskipannband - Charlies
ljusblåa lindor - sjöhagen
gummityglar - börjes

Tänkte köpa pegasus airboots också men ponnyprakt fanns inte iår? :O dåligt!

Lägger upp bilder på allting sen, ska plugga nu.

Btw: Jag hatar att vara sjuk. Har inte ridit sen i onsdags. Inte varit i stallet sen i fredags... Ska dit imorgon och pussa på hesten tror jag.

/Anna


Horseshow

Nu är jag hemma från Globen, och det va AWESOME som vanligt :D Shoppade massa fina grejer, jag ska försöka fota bild på allt :D Men det får bli i morgon eller vid ett senare tillfälle :) I morgon ska min syster med till stallet, hon ska rida lite :) Ska ta med kameran, om jag kommer ihåg, och fota lite :D



/ Sofie

HORSESHOW

I morgon blir det som sagt horseshow i globen med Nicole och jag hittade denna bedårande(..?) bild så jag kände mig tvungen att lägga upp den :D


Lös i ridhuset

Som Anna skrev så släppte vi dom i ridhuset :) Dom var ganska lata, haha men det blev fart på dom ibland :) Jag tror dom blev av med lite energi iaf, gullisar :D Vi filmade en del så vi ska väl lägga upp det någon gång, vi ska nog klippa ihop för det blev ganska långt :) Mest ville dom typ ut :D I helgen blir det inte mycket uppdatering, i morgon blir det stallet tidigt och sen horseshow, och på söndag blir det gudstjänst (arbete i skolan -.-) och pepparkaks/lussebulls bak :)


/ Sofie


Fredag!

Är fortfarande sjuk som en åsna, men bara att pallra sig till stallet ändå. Vi släppte Bianca och Frans i ridhuset idag för både jag och Sofie mådde dåligt haha. Så våran plan var att hästarna skulle få springa av sig lite energi - det gick som det gick... Vi jagade på dom lite, så sprang dom ett varv, ställde sig vid dörren och så höll det på. Haha lata hästar!

Sen tog jag in hästarna och när alla var inne kom veterinären och kollade på Bianca. Hon fick sin tredje och sista spruta mot botolism och så kollade hon även på "utslagen". Och det är bra nyheter! Det var inte regnskållor eller något liknande, utan troligtvis bara värmeutslag. Så jag hade gjort rätt i att låta henne stå utan täcke och tvättat ibland. Nu ska jag fortsätta att lufta och även ta bort de lösa skorporna. Så nu är jag glaaad! :D

/Anna

Torsdagar...

Torsdagar är dryga, speciellt idag. haha gud vad jag klagar ! Men det var typ snöstorm, plus att jag skulle ta in 7 galna hästar, heelt ensam -.- Några försökte sticka, några försökte stegra, så jag har rätt att klaga :O  Men men, blev ingen ridning idag eftersom jag inte mått så bra men i morgon ska jag minsann rida, dessutom ska min kära mor hjälpa mig med att klippa Frans man, hon är bättre på det än vad jag är (a) och det behövs :) Frans ska även få massa morötter av mamma eftersom han varit sur på henne på senaste eftersom hon alltid hade morötter förut men inte har det längre, hahaha han vet vad han vill ha :D

Tänkte ge tips på en övningar som jag tycker är bra :)

Man rider på en fyrkant och i varje "hörn" gör man en halvhalt och flyttar hästens bakdel så att hästen blir rak, detta kan även göras i trav utan problem :) För mig fungerar det jätte bra för att hästen ska lyssna för skänkeln :)


/ Sofie

Torsdag

Blev inget stall för min del idag. Jag är superförkyld så Emma tog Bianca åt mig, taaack! Hatar den här tiden på året, alla är slemmiga och snoriga och hostiga, det går inte att inte bli smittad. Tog mig till skolan idag iallafall. Imorgon har jag bara en lektion, sen är det stallet som gäller. Två hästar, insläpp, veterinär. Det blir en lååång dag...

/Anna

hoppning & damp

Hoppade för Maja igår, det gick allt annat än bra. I början gick det väl helt okej, men sen började hon stanna och stanna och stanna. På samma hinder hela tiden, en oxer på 1 m. Till slut kom vi över men då hängde jag inte med så drog henne i munnen..
 Känns som att jag har tappat massa inom ridning, inte bara i hoppningen. Det slutar alltid med att jag blir arg och besviken på mig själv, och då går det ju ut över hästen också.. "Problemet" är att jag har en unghäst. Jag kan inte kräva lika mycket av henne som man kan av äldre hästar, men jag vet ju att hon kan bara hon försöker, så då blir jag irriterad när hon fjantar sig och bara springer.

Skyller inte allt på hästen, verkligen inte. Känns bara som att jag har tappat jättemycket, så jag tänkte ringa min gamla dressyrtränare så hon kan komma ut och hjälpa oss och "börja om". Känns som att det behövs, känner mig som en jävla nybörjare när jag rider -.-


Här är iaf en film från igår, syns inte så bra menmen.

/Anna

Slappdag typ

Som jag skrev förut så var jag vaken 08,30 men gick och la mig ganska fort, och gissa när jag vaknade? Jo 15.00, blev riktigt chockad :o Jag brukar inte sova så länge, men jag har varit väldigt tött på senaste så det behövdes nog :)

Åkte till stallet vid 17.00, mamma körde mig. Skulle ha lektion 18.00 så jag hann inte fixa något innan, lektionen gick faktiskt inte alls särskilt bra, vi hade markarbete men hoppade även en liten bana. Men han vägrade på två hinder hela tiden, jag tror han var trött och jag var ofokuserad, men det kändes inte alls bra. När vi red fram var det den första hoppgruppen som var sena så det var ganska fullt eftersom vi var i lilla ridhuset. Men strunt samma, det kändes inget bra. Efter lektionen skulle jag fixa allt men det var ganska fullt över allt och ja, det kändes bara så jobbigt. Hade längtat efter en mysig och bra dag i stallet men det var det långt ifrån, dessutom hade locket på lunchtunnan försvunnit och jag kunde inte hitta det, underbart <3

Morgondagen blir nog bättre :) Blir nog en uteritt om vädret tillåter :)



/ Sofie

UF mässan !

Jag har varit vaken sen 08.30 för att anmäla min grupp till UF-mässan, då kanske ni undrar vad UF är?

UF är en förkortning på ung företagsamhet, jag går sam-ekonomi på gymnasiet och vårat "projekt" är att starta ett företag. Så jag och fem andra i min klass har valt att starta ett företag som vi kallar för "Wire up". Vi säljer en produkt som heter sladdvinda. Den används på så sätt att man lindar sladdarna, tex iPodhörlurar eller liknande, runt sladdvindan och på så sätt håller man ordning på sladdarna. Om efterfrågan finns ska vi även sälja en större modell som kan användas till datorsladdar osv.

Den lilla modellen kockar 40kr, och den finns i fyra färger, rosa, blå, svart och vit. 5kr går till välgörenhet vilket leder till att vi faktiskt inte tjänar något på detta företag. Vi ville hellre hjälpa andra.

De olika färgerna representerar olika fonder
Rosa - Bröstcancer fonden
Blå - Prostatacancer fonden
Svart - Astridlindgrens barnsjukhus
Vit - Min stora dag, låter sbårt sjuka barn få sin önskan uppfylld under en dag

Om ni vill beställa, mejla [email protected]



/ Sofie

Oh herregud

Idag har varit en sådär dag.. Usch och blä, men strunt samma

På lördag ska jag till Globen International Horse Show med min kompis Nicole :D Det kommer bli BÄST ! :D Finns en massa saker jag ska köpa, så vi får se vad jag kommer hem med :D

Några saker jag ska titta efter iaf :)

- Boots
- Lädergraman
- Dressyrspö
- Swarowskipannband
- Pälsglans
- Något snyggt träns, remont och/eller pullar
- Fleecetäcke med hals
- Reflexer
- Schabrak

/ Sofie

PÅ LÖRDAG PÅ LÖRDAG PÅ LÖRDAG!

Nu i helgen är det äntligen Stockholm International Horse Show i globen! Alla hästälskare har gått och längtat efter det här hur länge som helst. Jag och min kompis Johanna ska gå på lördag eftermiddag + kväll. Ska bli kul att se hur showen är uppbyggd iår, men egentligen är det väl shoppingen i annexet som lockar mest? ;)

Det här ska jag försöka hitta:
- Boots (gummi + tyg tror jag)
- Lädergraman (kanske, har en ribbad men vill ha läder)
- Dressyrspö
- Swarowskipannband
- Pälsglans
- Nya borstar
- Vintertäcke med hals (kanske)
- Fleecetäcke med hals
- Reflexer
- Tyglar
- Lädergrimma
- SCHABRAK & LINDOR!



/Anna


förlååååt

Förlåt för att jag inte är så aktiv, det är väldigt mycket just nu. Ligger efter i skolan, har en "sjuk" häst och till råga på allt håller jag på att blir sjuk själv också.

Sen är det inte speciellt kul att skriva i en blogg som ser ut som 'hej kom och hjälp mig'.. ANKO KÄNN DIG TRÄFFAD!


Jag och ponny, sommar 09 <3



/Anna (nöjd nu sofie?)


Medryttare

Idag har jag medryttare eftersom jag går i bilskola. OBS ! Ang att jag skriviy (?) bakom "hopplektion" på mitt schema är för att jag ska göra ex Risk Ettan någon onsdag men vet inte vilken, jag ska absolut vara med på alla hopplektioner jag kan :D

Övningskörde idag, det gick riktigt bra :) Hade en lektion idag, Svenska, och vi kollade bara på film :) Sköön dag :D Nu blir det till att plugga Filosofi -.-

/ Sofie

Fullt upp på helger !

Ja, som rubriken lyder så kommer jag att ha fullt upp de närmsta helgerna, ända fram till jul för att vara exakt. Skriver även in det jag har inplanerat i skolan, bara för att jag inte har något bättre för mig, eller jo men jag orkar inte ta tag i det :)

22 November Måndag - Ingen "Redovisning och Beskattning" + Körlektion
23 November Tisdag - Ingen "Finansiering och Kalkylering" + "Filosofi"prov + Körlektion
24 November Onsdag - Ingen "Redovisning och Beskattning" + Hopplektion (?)
25 November Torsdag - Insläppet i stallet
26 November Fredag - Ingen "Internationell Ekonomi"
27 November Lördag - Horseshow med Nicole
28 November Söndag - EV. pepparkaksbak med syrran

29 November Måndag - Körlektion
30 November Tisdag - Körlektion
1 December Onsdag - Hopplektion (?)
2 December Torsdag - Insläppet i stallet
3 December Fredag - Jag fyller år + ut på krogen

6 December Måndag - Körlektion
7 December Tisdag - Körlektion
8 December Onsdag - Hopplektion (?)
9 December Torsdag - Insläppet i stallet
10 December Fredag - "Kristendom" inlämnat
11 December Lördag - Fira mig med mammas släkt
12 December Söndag - "lilljulafton" hos farmor?

13 December Måndag - körlektion
14 December Tisdag - Körlektion + "Engelska"bok utläs + "Finansiering och Kalkylering" prov
15 December Onsdag - Hopplektion (?)
16 December Torsdag - Insläppet i stallet
17 December Fredag - Prov i "Organisation och ledarskap"
18 December Lördag - Fira jul med pappa?
19 December Söndag - Julfika i stallet

22 December Måndag - Körlektion
21 December Tisdag - Körlektion
22 December Onsdag - Julavslutning + Hopplektion (?)
24 December Fredag - Julafton

/ Sofie

söndag

Ja, Anna har varit as dålig på att blogga, dessutom skriver hon inte / Anna, så ja, alla det inte står / Sofie under är Annas, fy på henne, haha !

Idag har jag jobbat från typ 10.30 till 17.00 (med lunchrast) Häftat ihop reklamblad med ett kuvert som sagt, hur mycket jag tjänar? Ja det vet jag inte än men pappa (hans företag jag jobbade på) sa "jag vet inte hur mycket det blir än men jag ska se till så ni får deg" vilket låter lovande :D

Frans fick vila idag, så jag åkte dit och mockade och gjorde maten. Jag tog kvällsfödringen när jag ändå var där så sent, det enda man ska göra är att lägga in maten som hänger på boxdörren så det var inga större svårigheter, haha. La in en spån också, Frans är inte den renligaste i boxen.. Men han är underbar i övrigt :)

Har fått lite önskemål om fler bilder men mobilen vill inte sammarbeta just nu, kommer så fort det går :D

/ Sofie

helg

Har blivit lite dåligt med bloggeriet nu i helgen men har haft ganska mycker att göra. Igår red jag iallafall ut med Sofie som hon skrev. Mysmys!
Nu ska jag fixa mig, äta tacos och sen dra till en kompis. Efter det bär det in till stan! :D

jobb

Idag har jag jobbat på pappas jobb, det är bara under helgen, jag och min syrra ska häfta ihop reklam med ett kuvert. Men ja, det är ett jobb i allafall.

Efter jobbet åkte jag till stallet, Frans var lite motvillig till att rida ut eftersom det nästan var dags för insläppsmaten, men väl ute i skogen var han glad. Frans har veckligen utvecklats sen första gången jag tog hem honom, då klarade han inte av att vara ensam i stallet, det gick absolut inte att rida ut på honom ensam, han vägrade att gå. Men vi har jobbat mycket på den biten och nu står han hur lungt som helst helt ensam i stallet, när vi rider ut tittar han väldigt mycket på allt men annars går det bra. Jag är så stolt :')

I morgon blir det en vilodag :)

/ Sofie


Fredag

Kom precis hem från min kompis Cicci, hon hade någon form av tjejmiddag, och efter skulle alla ut på krogen, alla utom jag eftersom jag fyller 18år först näst nästa helg -.- Men men, passade sig bra eftersom jag ska "jobba" i morgon, ska hgöra utskick på pappas jobb :)

Men nu kommer vi till det som handlar om hästar :)

Red ut med Anna idag, vi red runt dammen och upp för galoppbacken tre gånger, hästarna var pigga och min busponni bockade, haha :D Det var ganska kallt men det märkte jag inte när jag red :) Det som kan vara jobbigt med att rida ut på Frans är att han gärna drar ner och fram huvudet för att få springa så fort han vill, men han är alltid (oftast) kontrolerbar :)


html-skit

Jag ger upp, haha blogghelvetet vägrar samarbeta. Ursäkta utseendet, vi ska tjata på Anko så hon fixar den. :D

Fredag

Hej!
Riktigt dryg morgon, åkte till skolan vid halv 10 och det visade sig att jag inte hade någon lektion, så det var bara att åka hem igen. Nu ska jag nog försöka fixa lite med bloggen om jag orkar.

Sen åker jag till stallet för att ha insläppet och rida ut. Ikväll ska jag till Maja och chillerilla (:

Styckeindelning

Jag upptäckte att styckeindelningen inte fungerar, men den fungerar inte på min andra blogg heller så det är väl min dator det är fel på -.-
/ Sofie

Ursäkta bloggen

ja som rubriken lyder, ni får ursäkta bloggen. Den är under uppbyggnad men vi har valt att börja använda den ändå.
Nu har vintern kommit, vi har fått lite snö och den är välkommen nu :) Frans är rakad, har vintertäcken och har precis fått broddar. Men vintern medför inte bara snö, den medför även mörker. Så jag tycker att ni alla borde tänka på att använda reflexer, både när ni rider och när ni inte gör det, och ha reflexer på era hundar ! Jag övningskör just nu och det är otroligt svårt att se er alla när ni har svarta kläder, det är en billig livförsäkring :)
När jag rider har jag massor av reflexer, mest för att jag ska synas men också för att det har blivit min grej. Jag har;
- Benreflex på varje ben
- Reflextäcke som går fram på bogen också
- Hjälmreflex
- Hjälmlampa
- Reflexväst
Det är det jag brukar använda mest men jag har även;
- Brösta
- Reflexjacka (eller den får jag 3december när jag fyller år)
- Tränsreflexer
- Tygelreflexer
/ Sofie

Om mig

Jag heter Sofie och är 17år, fyller 18år nu i december. Jag går Sam-Ekonomi i Samgymnasiet i Jakobsberg (samma skola som Anna)

Jag började rida när jag var 5år gammal på en ridskola som heter Kungsberga riskola ute på ekerö, jag ville börja rida redan när jag var 2-3 men det fick jag inte. Men men, där red jag i ca 7år, super mysigt litet stall. Jag böt sedan till Säby gårds ridskola (JRC), det var där jag lärde känna Anna. När jag var 12år åkte jag till Taffsnäs ridläger och vart kär i en fjording, nämnligen Frans. Jag hade honom på ridläger 4 sommrar innan mina underbara föräldrar lät mig ta honom på foder. Frans är en 15 årig fjordingvalack, super snäll och mysig att pyssla med men inte alltid en dans på rosor att rida.
2008 tog jag hem Frans till ett litet stall i Akalla, på vintern tog även Anna dit sin ponny. Där stod vi med våra ponnyer tills nu i sommras, då vi flyttade till stäket. I stallet i Akalla fick vi känna på hur det är att ha häst den hårda vägen men efter ca 2 år bestämde vi oss för att flytta till Stäket.
Stäket är en stor gård med massor av privatstall, jag tror det är närmare 90 hästar på gården, men det märks verkligen inte. Stallet som både Frans och Bianca står i kallas för Bullerbyn,  våran stalldel sitter ihop med Sörgården, Mellangården och Norrgården, så ni kan ju gissa vad temat i den stallbygnaden är ;) haha. Gården har 2 ridhus, en stoor utebana, en dressyrbana, badstrand och massor av fina ridvägar.
Att flytta till stäket var det bästa som kunde hända, ja efter att jag fått Frans såklart, eftersom vi båda utvecklas enormt mycket. Vi var vana vid en uteridbana som frös på vintern, så det blev mest rida ut. Nu hopptränar vi regelbundet vilket går super bra, och ja det är hoppning som är min favoritgren. Jag ska eventuellt ta fälttävlanskort också eftersom jag tycker att det verkar super spännande.
Ja nu vet ni lite om mig, Frans och stäket :)

Om mig

Jag heter Anna och fyllde 18 år i somras. Läser sam-beteendevetenskap på Samgymnasiet i jakobsberg.

När jag var sex (?) började jag på ridskolan Säbygård (JRC) och red där i två år. Sen ramlade jag av och blev skiträdd så jag slutade haha. När jag var 12 gick jag på ridläger och fastnade för hästar igen. Samma sommar blev jag kär i ett föl på gotland som jag kallade Bianca.


Bianca, knappt en månad gammal. huuur söt?!

Ett år gick och på min 14års-dag gick min högsta önskan i uppfyllelse, jag fick Bianca! Kunde inte fatta det själv, mina föräldrar är ju föööör snälla! :D Dock var hon ju bara ett år då, och jag var väl inte världens proffsryttare direkt. Jag red på ridskolan och hon stod kvar på gotland till vintern 08/09, då flyttade vi hem henne till ett litet stall i Akalla.

I somras flyttade vi till Almare stäket och det är nog det bästa som kunde ha hänt.

Jag kan säga att det har varit väldigt fram och tillbaka med Bianca. Det är inte lätt att rida in en unghäst, och trots att hon har varit förvånansvärt lugn och lättlärd så kommer det ju motgångar. Vissa dagar har jag bara velat ge upp med ridningen och sälja hästen, men andra dagar flyger jag på små rosa moln. Idag har vi kommit ganska långt inom ridningen, även fast allt inte är perfekt så kommer det. Vi kommer utvecklas tillsammans :)


Heeeeeeej

Det här är då min och Sofies nya blogg! Vi kommer skriva om våra hästar, utrustning, stallet, tävling/träning mm. Håll utkik! :D




Erika (Erauka@bdb) håller på att fixa en header åt oss. Bloggen kommer vara ful ett tag, tills våran kääära vän Anko orkar fixa den.


RSS 2.0